UCB nabízí financování střešních FVE za 4,9 % a možnost spolupráce pro instalační firmy

29.2.2016, 17:27

Po období, kdy se rozvoj fotovoltaiky v České republice prakticky zastavil, se začíná v oblasti střešních slunečních elektráren opět blýskat na lepší časy. Pomoci by mohl například dotační program SFŽP Nová zelená úsporám, který je nově otevřen i žádostem o příspěvek na financování střešních FVE.

Se zajímavými možnostmi přichází v současnosti také bankovní sektor. Například UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s (dále jen „UCB“) nabízí v rámci nového produktu „PRESTO Půjčka na bydlení k financování projektů domácností na realizaci a obměnu energetických zdrojů“ nejen výhodný úvěr pro zájemce o pořízení střešní FVE, ale také novou příležitost pro instalační a servisní firmy. Tyto firmy se mohou stát přímými partnery UCB a svým potenciálním klientům – zájemcům o střešní fotovoltaiku nabízet vedle svých odborných služeb také výhodné, dostupné a atraktivní financování projektů domácích FVE.

PRESTO Půjčka na bydlení, která je pro český trh dostupná od poloviny ledna 2016, v porovnání s neúčelovými úvěry klientům nabízí nejen atraktivní cenové podmínky (sazby a poplatky), ale i možnost dokládaní účelu financování až po 6 měsících od čerpání úvěru (vč. akceptace dokladů u již realizovaných projektů ne starších 12 měsíců). Tímto způsobem lze financovat projekty až do výše 1 milionu korun se splatností půjčky až 120 měsíců při úrokové sazbě již od 4,9 % p.a.

Firmám, které se rozhodnou stát partnerem UCB banka poskytne veškerou podporu včetně prodejních materiálů. Proces poskytnutí PRESTO Půjčky na bydlení je potom upraven speciálně pro potřeby řešení tohoto typu spolupráce. Součástí procesu je například automatický příkaz klienta (zákazníka partnerské firmy) k převedení částky poskytnuté PRESTO Půjčky na bydlení přímo na účet partnera, který je zároveň dodavatelem služby - financovaného projektu klienta. Mezi klientem - zákazníkem a partnerskou firmou je uzavřen smluvní vztah ve smyslu dodavatelské smlouvy.

„UniCredit Bank se výrazně angažuje v oblasti financování obnovitelných zdrojů, a to nejen v České republice, ale i v Evropě. Doposud se v tuzemsku jednalo především o instalace většího rozsahu. Proto jsme velmi rádi, že můžeme na tuto zkušenost navázat a nabídnout vhodný produkt se zajištěným financováním i pro domácnosti.

Obnovitelné zdroje energie dnes již nezastupitelně patří do energetického mixu a to nejen v českém, ale především v evropském kontextu, a jejich zastoupení dále roste.

Navíc vnímáme vzrůstající zájem domácností o řízení své energetické spotřeby, soběstačnosti a nezávislosti. Právě v rozvoji instalací střešních fotovoltaických systémů vidíme možnost jak tyto potřeby naplnit“, říká Jan Jašek, manažer Energy Teamu UniCredit Bank.

Financování schválené PRESTO Půjčky na bydlení bude v tomto případě podmíněno pouze doložením dokladu prokazujícího účel poskytnuté půjčky (smlouva o dílo apod.). V případě takto nastaveného obchodního konceptu nebude dále nutné dokládat bance využití poskytnutého financování v rámci stanovené lhůty 6 měsíců.

V případě Vašeho zájmu o spolupráci se obracejte na:

Ing. Jan Jašek, tel. + 420 955 961 422, email: jan.jasek@unicreditgroup.cz

Alessandro Villa, tel. + 420 955 961 057, email: alessandro.villa@unicreditgroup.cz

Více informací o nabídce UniCredit Bank najdete ZDE.