Pomoc v době koronaviru

9.4.2020, 09:00

Solární asociace se zapojila do pomoci pro nejvíce ohrožené skupiny obyvatel koronavirem. Ve spolupráci s provozovateli solárních elektráren v Česku pomohla nakoupit roušky a respirátory, které věnoval zejména nemocnicím a pečovatelským domům pro seniory. Další dobročinnou aktivitou Solární asociace je příspěvek na obědy pro zdravotníky a hasiče. Do boje proti pandemii se formou finančního příspěvku zapojili největší investoři z oboru fotovoltaiky, mezi které patří investiční skupina Jufa, Decci, Energy21, Photon Energy, Easywatt a Divalia.

Vážíme si práce a nasazení záchranných složek, které neúnavně pracují na záchraně životů i bez potřebných ochranných pomůcek. Naším darem chceme přispět k ochraně nejvíce ohrožených skupin obyvatel, proto věnujeme desítky tisíc roušek a respirátorů především menším nemocnicím a pečovatelským domům pro seniory. Děkujeme našim členům za rychlou odezvu a poskytnutí prostředků na nákup ochranných pomůcek,” uvádí k pomoci Veronika Šilhová, výkonná ředitelka Solární asociace.

“Distribuce roušek a respirátorů byla zahájena v minulém týdnu. Vedle ochranných pomůcek jsme také podpořili projekt zajištění obědů pro zdravotníky a hasiče. Solární asociace bude v koordinované pomoci i nadále pokračovat, zaměřit se chceme kromě získávání a distribuci ochranných pomůcek také na podporu výzkumných projektů pro boj s koronavirem, ” dodává Jan Krčmář, předseda představenstva Solární asociace.

Pomoc Solární asociace koordinuje také s asociací pro akumulaci AKU-BAT a Svazem moderní energetiky. Zástupci těchto profesních organizací pomáhají s logistikou nebo zajištěním kontaktů pro cílová místa dodávek respirátorů.