Budoucnost solární energetiky a akumulace představí květnová konference

2.5.2018, 13:07

Za účasti předních osobností české i evropské energetiky se bude ve čtvrtek 10. května v pražském hotelu Occidental konat konference „Solární energie a akumulace 2018“. Na třetím ročníku vystoupí přednášející z řad politické reprezentace, ministerstev, evropských institucí i odborníků z korporátní sféry. Konferenci věnovanou možnostem obnovitelných zdrojů, akumulaci energie i elektromobilitě pořádá Solární asociace ve spolupráci se společností SEMKON. Konference se koná pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva životního prostředí ČR a dalších.

S informacemi o chystané novele energetického zákona, dopadech tzv. zimního balíčku nebo legislativě v oblasti akumulace energie vystoupí v průběhu dopoledního i odpoledního bloku osobnosti domácí i evropské energetiky. Konference se bude mj. věnovat i novému aukčnímu systému podpory obnovitelných zdrojů po roce 2020 nebo kontrolám překompenzace podpory u fotovoltaických elektráren.

Aktuální informace ze schvalování Zimního energetického balíčku přinesou Frank Gordon z Renawable Energy Association a Aurélie Beauvais z evropské fotovoltaické asociace SolarPower Europe. Zprávu, jak země EU plní cíle v oblasti obnovitelných zdrojů, uvede Philipp Ruf z ICIS. Chybět nebudou ani informace o kryptoměně SolarCoin v energetickém sektoru.

Mezi zástupci české energetiky vystoupí předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová nebo Michal Šnobr, poradce finanční skupiny J&T, kteří představí svůj pohled na vývoj české energetiky a budoucnost obnovitelných zdrojů.

Státní správu zastoupí člen Rady ERÚ Rostislav Krejcar, náměstek ministra životního prostředí pro řízení sekce fondů EU Jan Kříž nebo ředitel odboru elektroenergetiky ministerstva průmyslu a obchodu Ladislav Havel.

Účastníci konference si mohou také otestovat novinky z oblasti elektromobility. V rámci doprovodného programu si mohou vyzkoušet elektromobil Tesla, Nissan Leaf nebo Aixam eCoupé.

Více informací o konferenci a programu naleznete ZDE nebo v POZVÁNCE.