Dny otevřených dveří slunečních elektáren

18.5.2017, 15:42

Již celá řada projektů po celé České republiky se zapojila do Dne otevřených dveří slunečních elektráren pořádaného Solární asociací v rámci Evropského týdne udržitelného rozvoje. Na přelomu května a června budou mít zájemci o fotovoltaiku možnost nahlédnout za brány zúčastněných elektráren.

Samotný Evropský týden udržitelného rozvoje je akcí, která má šířit myšlenku udržitelného rozvoje pomocí široké škály akcí, které připravují jednotliví lidé, spolky nebo města ve všech regionech. Solární asociace se k akci připojila s cílem propagovat fotovoltaickou energetiku mezi širokou veřejností. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout nejen za brány těch největších solárních parků, ale i do soběstačných domácností, kde jsou solární panely jen jedním ze způsobů, jakým jejich obyvatelé dosahují nezávislosti a šetrného přístupu k životnímu prostředí.

Mezi instalacemi, které již přislíbily účast, jsou klasické fotovoltaické elektrárny různého výkonu, včetně jedné z největších v ČR (FVE Vepřek), ale i Univerzitní centrum energeticky efektivních budov ČVUT v Buštěhradu, energeticky soběstačný hotel s restaurací, projekt v centru města či obytný dům fungující v ostrovním režimu.

Pokud máte zájem navštívit některou z elektráren, vyplňte prosím tento krátký formulář.

Pokud se do projektu chcete ještě zapojit jako majitel elektrárny, zaregistrujte se prosím co nejdříve zde