LN: Chtěla policie zamést kauzu Amun Re pod koberec?

14.11.2014, 11:50

Detektiv protikorupční policie tvrdí, že mu nadřízení znemožnili vyšetřit kauzu podezřelého prodeje slunečních elektráren, které od firmy Amun Re koupila společnost ČEZ. Uvádí to server Lidovky.cz

Podle detektiva mu vedení protikorupčního útvaru znemožnilo vyšetřovat prodej solárních elektráren i přes to, že v případu mohlo dojít hned k několika trestným činům. „Na základě všech získaných informací bylo zjevné, že bychom měli zahájit úkony trestního řízení. Oslovili jsme vedoucího oddělení se spisem, se zjištěnými skutečnostmi jsme ho seznámili. Následně vedoucí oddělení projednal zahájení úkonů s vedoucím odboru,“ popsal detektiv podle serveru u výslechu na Generální inspekci bezpečnostních sborů.

Šéf odboru následně podle detektiva rozhodl, že celá kauza bude odložena. „Ještě chvíli jsme se dohadovali, že to je blbost. Nicméně nikdo rozhodnutí vedoucího odboru nezměnil a předpokládám, že jsme nějak ke konci roku 2012 celý spisový materiál uložili,“ řekl detektiv.

Celý článek na serveru Lidovky.cz si můžete přečíst ZDE.