ERÚ spustil konzultační proces k návrhu cenového rozhodnutí na příští rok

1.9.2016, 12:49

Energetický regulační úřad zveřejnil návrh cenového rozhodnutí, kterým se stanovují regulované ceny podle zákona 165/2012 a zahájil k němu veřejný konzultační proces. Lhůta pro podávání připomínek je do 12. září.

V návrhu cenového rozhodnutí ERÚ pouze představil návrh ceny za činnost povinně vykupujícího a ceny za vydání záruky původu. Tuto cenu účtuje povinně vykupující operátorovi trhu za každou vykoupenou MWh elektřiny v režimu č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie. Připomínky k návrhu je možné podávat do 12 hodin 12.9. 2016 na adresu elektro@eru.cz Lhůta a způsob vypořádání připomínek bude záviset na množství, charakteru a závažnosti obdržených připomínek. Vypořádání připomínek bude zveřejněno na webu ERÚ.

S návrhem se můžete seznámit ZDE

Vypsání podpory na příští rok i nyní předsedkyně ERÚ Alena Vitásková podmiňuje navzdory názoru prakticky všech dotčených včetně MPO ukončenou notifikací Evropskou komisí. Solární asociace s tímto postupem ostře nesouhlasí a mimo jiné proto podala již druhé doplnění stížnosti na porušení nezávislosti ERÚ k Evropské komisi týkající se loňského kauzy nevypsání podpory a hrozícího opakování situace v letošním roce.