Solární asociace: Důvody pro nevypsání podpory neexistují

24.8.2016, 14:43

Evropská komise by měla během září potvrdit, že vyplácení podpory pro OZE je v souladu s evropskými pravidly, čímž by mělo skončit neustálé zpochybňování legitimity nároků provozovatelů na podporu výroby elektřiny z FVE.

O situaci kolem Energetického regulačního úřadu a destabilizaci sektoru OZE bude začátkem září také jednat výkonná ředitelka Solární asociace Veronika Hamáčková s klíčovými zástupci Evropské komise a českými europoslanci.

Stanovisko Solární asociace k záměru předsedkyně ERÚ nevypsat podporu pro OZE na příští rok najdete ZDE.

Tématu notifikace podpory se budeme také detailně věnovat na našich odborných seminářích, které se uskuteční v Praze a v Brně, více na http://www.solarniasociace.cz/cs/akce/6546-informacni-seminar-praha   a http://www.solarniasociace.cz/cs/akce/6547-informacni-seminar-brno .

Náměstkyně MPO Lenka Kovačovská prohlásila:

"Můžu v tuto chvíli oznámit, že většina notifikačních řízení týkajících se obnovitelných zdrojů je nyní již věcně ukončena, a podle posledních informací, které máme k dispozici z Evropské komise, by notifikační rozhodnutí pro zdroje uvedené do provozu od 1. 1. 2016 měla být vydána nejpozději do konce srpna a notifikační rozhodnutí pro tzv. staré OZE pak nejpozději do konce září, jelikož Evropská komise situaci v ČR velmi pečlivě vnímá a chce rozhodně předcházet další problémové situaci," uvedla náměstkyně Lenka Kovačovská.

Celou tiskovou zprávu Ministerstva průmyslu a obchodu si přečtěte zde http://www.mpo.cz/dokument179290.html. Stanovisko Svazu průmyslu a dopravy naleznete pod tímto odkazem: http://www.spcr.cz/pro-media/tiskove-zpravy/10032-sp-cr-ocenuje-pokrok-pri-zajisteni-notifikace-poze