„Obnovitelné desetiletí“ startuje – zapojte do prestižní společnosti i svou firmu!

28.6.2016, 11:52

Solární asociace spolu s Aliancí pro energetickou soběstačnost vyhlásila soutěž Obnovitelné desetiletí, která má za cíl ocenit nejlepší projekty šetrné energetiky v ČR. Solární asociace nabízí firmám možnost stát se partnerem soutěže a zapojit se do prestižní společnosti v oblasti obnovitelné energie. Dosavadními partnery jsou přední společnosti a instituce působící v sektoru OZE.

Mezi partnery Obnovitelného desetiletí patří například společnosti Nissan, Photon Energy, UniCredit Bank, REsolar či Ernst & Young a řada dalších.

Projekty budou soutěžit v pěti kategoriích. O vítězích rozhodne odborná porota složená z renomovaných osobností, jako jsou například exministr životního prostředí Bedřich Moldan, vedoucí poradců předsedy vlády Vladimír Špidla, místopředseda sněmovního výboru pro životní prostředí Václav Zemek a odborníků z akademické scény a oblasti energetiky.

Od 19. září do 2. října bude souběžně probíhat hlasování veřejnosti napříč jednotlivými kategoriemi. Mezi ně, vedle kategorie měst a obcí patří Obnovitelná energie pro rodiny, Šetrná energie v podniku, Chytrá energie měst a obcí, Obnovitelná start-up a Chytrá energie v diplomce. Vítězné projekty budou potom vyhlášeny na slavnostním galavečeru 13. října v Praze za účasti představitelů české energetiky a politiky.

Další informace, seznam partnerů a kontakty najdete ZDE

Projekt byl také představen na neformální snídani mediální veřejnosti - více ZDE