Masivní zájem o letošní Intersolar odráží celosvětový fotovoltaický boom

8.6.2016, 15:00

V německém Mnichově se ve dnech 22. až 24. června 2016 uskuteční již 25. ročník největšího veletrhu v oblasti fotovoltaiky “Intersolar Europe”. Mezi účastníky veletrhu nebudou chybět ani představitelé české Solární asociace a její další členové.

O účast na tomto prestižním veletrhu je letos mimořádný zájem, o čemž svědčí zejména skutečnost, že účastnická místa byla vyprodána již na počátku dubna. Oproti minulému roku se veletrh rozšíří o téměř 40 % výstavní plochy a pořadatelé veletrhu očekávají vice než 40 000 návštěvníků, kteří budou mít možnost si prohlédnout poslední technické novinky a diskutovat s odborníky z oblasti obnovitelných zdrojů energie.

Vystavovatelé zde představí novinky, jako jsou kombinace fotovolaické elektrárny s využitím tepelných čerpadel nebo inovativní propojení baterií s FVE. Na veletrhu budou k vidění i inovace z oblasti systémů akumulace energie a elektromobility.

Zájem o veletrh odpovídá celosvětovému masivnímu rozvoji fotovoltaiky. Podle výzkumné agentery GTM Research instalovaný výkon loni ve fotovoltaice dosáhl 257 GW a letos bude trh růst až o dalších 65 GW.