Ocenění "Obnovitelné desetiletí": přihlašte nejlepší projekty šetrné energetiky!

30.5.2016, 12:33

Asociace spolu s Aliancí pro energetickou soběstačnost vyhlásila soutěž Obnovitelné desetiletí, která má za cíl ocenit nejlepší projekty šetrné energetiky v ČR. Projekty budou soutěžit v pěti kategoriích. Solární asociace vyzývá své členy a další příznivce obnvitelné energie, aby přihlásili své projekty, nebo doporučili zajímavé počiny ze svého okolí.

Projekty, které se zaregistrují do soutěže, budou rozděleny do těchto kategorií:

* Obnovitelná energie pro rodiny

* Šetrná energie v podniku

* Chytrá energie měst a obcí

* Obnovitelný start up

* Chytrá energie v diplomce

Projekty bude vybírat odborná porota do 15. 9. 2016 na základě veřejných nominací nebo vlastních zkušeností v rámci oboru obnovitelných zdrojů. Do odborné poroty zveme zástupce asociací obnovitelných zdrojů, univerzit, výzkumných ústavů, konzultačních společností i energetických expertů z byznysu. Ocenění získají projekty,

Nominace lze podat prostřednictvím jednoduchého formuláře na stránce projektu www.obnovitelnedesetileti.cz. Zde také najdete podrobné informace o soutěži, jejíž výsledky budou vyhlášeny na velkém galavečeru 13. října 2016.

Oceněné projekty z kategorií Obnovitelná energie pro rodiny, Šetrná energie v podniku a Chytrá energie měst a obcí získají plaketu Obnovitelné desetiletí, mediální publicitu a možnost výroby prezentačních materiálů v režii pořadatelů soutěže.

Ocenění studenti a start up projekty mohou vedle plakety a medializace jejich progresivních řešení získat také v případě zájmu partnerských firem prostor pro další spolupráci na realizaci jejich práce do praxe. Pro vítězný projekt ve studentské kategorii je rovněž určena finanční odměna 20 000 Kč.