Slovo na úvod

29.8.2014, 13:04

Vážení přátelé fotovoltaiky,

s potěšením Vám opět přinášíme další číslo našeho newsletteru s informacemi ze solárního sektoru doma i ve světě a zprávami ze života naší asociace.

Hlavním tématem těchto dnů a týdnů bezesporu zůstává projednávání návrhů novel energetického zákona a zákona o POZE. Chci Vás ujistit, že CZEPHO vyvíjí v tomto směru nemalé úsilí, aby se nám společně podařilo zabránit všem návrhům, které by vedly k dalšímu poškození solárního sektoru a celé sluneční energetiky v České republice. Podařilo se nám pro své cíle získat významnou podporu od respektovaných organizací, průmyslových a zaměstnavatelských svazů i politiků. Našim argumentům dala minulý týden za pravdu i legislativní rada vlády. Stále to však nemusí stačit.

Vzhledem k tomu, že projednávaná legislativa ovlivní podmínky tuzemské fotovoltaiky na dlouhé roky dopředu a zcela jistě se negativně dotkne podnikání většiny z Vás, věřím, že budeme moci opřít také o Vaši konkrétní podporu. Ta může spočívat jednak v tom, že rozšíříte řady členů CZEPHO, pokud jimi již nejste, a současně i v tom, že oslovíte zákonodárce z Vašeho regionu a upozorníte je na dopady změn připravované legislativy. O Vašich aktivitách nás prosím kontaktujte! Čím větší tlak se nám podaří vytvořit, tím úspěšnější budeme.

Vedle tohoto nelehkého boje za budoucnost české fotovoltaiky naše asociace pokračuje samozřejmě také ve své osvětové a informační činnosti. Již tento měsíc se uskuteční další dva informační semináře, věnované opět aktuálním problémům. V říjnu se pak uskuteční největší odborná konference Solární energie v ČR 2014, jejímž jsme tradičním partnerem. Na obě akce Vás co nejsrdečněji zvu.

Těším se tedy na viděnou a děkuji za Vaši dosavadní podporu

Ing. Veronika Knoblochová, výkonná ředitelka CZEPHO