Asociace se dále rozrůstá. Představujeme nové členy

2.2.2016, 11:48

Solární asociace stále rozšiřuje svou členskou základnu. Rádi bychom Vám představili některé z nových členů, kteří se k nám přidali v loňském roce. Vybíráme z firem poskytujících služby solárnímu sektoru. Asociace přivítala v roce 2015 celkem 64 nových členů a aktivně hájila zájmy 25 tisíc provozovatelů FVE.

Mezi nové členy Solární asociace se loni zařadily například:

SOLARHOME s.r.o.

Firma je autorizovaným servisním partnerem firmy Fronius. Dlouhodobě se specializuje na návrhy, projektování, realizace a servis fotovoltaických systémů. Realizuje fotovoltaické elektrány pro domácnosti i podnikatele, hybridní i ostrovní systémy a systémy pro ohřev vody z fotovoltaických panelů. Dále provádí trvalý monitoring, servis a údržbu několika desítek fotovoltaických elektráren o výkonech od 2kWp do 5,5MWp. V rámci servisu nabízí kompletní služby od údržby pozemků přes záruční i pozáruční servis výrobních i pomocných technologií (zabezpečovacích a kamerových systémů), diagnostiku FV panelů až po provedení revizí dle platných norem.

Tatung Czech s.r.o.

Společnost je dceřinou společností taiwanského koncernu TATUNG Co. (založenou roku 1918) a jejím pro Evropu. V České Republice působí již od roku 2005. Do ledna roku 2015 v Plzni vyráběla LCD monitory. Nyní, na základě globální strategie přesunula těžiště zastoupení společnosti do Prahy. Cílem je propagovat obchodní značku a portfolio výrobků a technologií Tatung převážně v oblasti obnovitelných zdrojů , Smart technologií a IoT.

EICERO s.r.o.

Firma se zabývá nezávislou diagnostikou FVE za účelem posouzení skutečného stavu FV panelů, elektroinstalace i prvků konstrukce. Identifikuje například vady a možné příčiny poklesu výroby. Věnuje se cíleně optimálnímu řešení problematiky poklesu výkonu panelů vlivem PID - Potential Induced Degradation. EICERO PID Doctor dokáže vrátit FV panelům během krátké doby a natrvalo jejich původní výkon.

Eogen Servis s.r.o.

Společnost, která byla založena v roce 2007, od svého založení poskytuje svoje služby v energetice se zaměřením na obnovitelné zdroje energie. Do konce roku 2010 zrealizovala fotovoltaické elektrárny o celkovém výkonu 12 MWp. Zaměřuje se především na poskytování komplexního servisu a údržby pro malé i velké FVE. V současnosti poskytuje služby pro FVE o celkovém výkonu 20MWp. Dále provádí výstavbu malých FVE a prodej FV komponent.

FVK GLOBAL SERVICE a.s.

Tato společnost patří k předním českým poskytovatelům servisních služeb pro provozovatele fotovoltaických elektráren v České republice, na Slovensku a v dalších evropských zemích. Nabídka komplexních služeb zahrnuje především každodenní monitorování výroby, pravidelné preventivní prohlídky a revize technologického vybavení elektráren, servisní zásahy pro odstranění případných poruch a mnoho dalších činností. Hlavním cílem společnosti je dosažení takové úrovně poskytovaných služeb po celou dobu životnosti elektráren, která povede k úplné spokojenosti všech zákazníků. Společnost FVK GLOBAL SERVICE a.s. má certifikovaný systém managementu kvality podle ČSN EN ISO 9001:2009 který potvrzuje, že nabízí na trhu kvalitní a profesionální služby, má upravené a standardizované jak interní procesy, tak vztahy s vnějším okolím a neustále pracuje na zvyšování jejich kvality a efektivity.

NERVO s.r.o.

Mladá energetická společnost se zaměřením na fotovoltaické systémy, sluneční elektrárny, na elektromobily pro domácnosti a celkově na solární energie. Filozofií společnosti je přicházet na trh s nejnovějšími technologiemi a být tak stále o krok napřed před ostatními. Nabízí zejménařešení vycházející z maximálního možného využití obnovitelných zdrojů. Zákazníci si cení nejnovější solární high-technologie a návrhy elektrotechnického řešení pro ostrovní domácí solární elektrárny i pro hybridní fotovoltaické systémy.