ERÚ přislíbil vypsat cenové rozhodnutí a zajistit tak podporu OZE na příští rok

23.12.2015, 14:48

Energetický regulační úřad (ERÚ) připravil pracovní verzi cenového rozhodnutí, ve které počítá s podporou pro existující zdroje obnovitelné energie. Podle mluvčího ERÚ Jiřího Chvojky úřad oficiálně rozhodnutí přijme ve chvíli, kdy schválené nařízení vlády vyjde ve Sbírce zákonů. Nařízení, které by mělo ERÚ umožnit podporu za 42 miliard korun pro příští rok vypsat, vyjde ve sbírce pravděpodobně 30. prosince.

„Dnes, aby se situace nějakým způsobem vyřešila, nebo aby se alespoň nějak řešila, zveřejníme pracovní verzi cenového rozhodnutí, které by mohlo vyjít vstříc nařízení vlády,“ řekl po jednání vedení ERÚ Chvojka.

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek tomu, že úřad čeká na zveřejnění vládního nařízení ve sbírce, rozumí. „Včera jsem to podepsal já, dneska podepsal pan premiér, takže je otázka, kdy to vyjde ve sbírce zákonů, což bude pravděpodobně brzy,“ řekl Mládek, podle kterého by tak teoreticky příjemci peněz nemuseli nic poznat.

Více informací najdete ZDE

Usnesení vlády, které má vyjít ve Sbírce, najdete v členské sekci.

Text předběžného cenového rozhodnutí najdete ZDE