Projděte se s námi po největším evropském FV veletrhu

6.6.2022, 10:40

Květnový InterSolar v Mnichově – to je asi největší tradiční evropský veletrh zaměřený na solární technologie. Výkonný ředitel Solární asociace Jan Krčmář a Jan Staněk ze serveru ElectroDad.cz natočili během své návštěvy video s mnoha zajímavými fotovoltaickými novinkami.

V půlhodinové reportáži zjistíte, že svět výroby elektřiny ze slunce je mnohem barvitější než by se mohlo zdát. Kromě běžných FV článků jsou dnes na trhu i ohebné, odlehčené nebo barevné fasádní panely. Nabídka se rozšiřuje i na střechách, při stavbě nového rodinného domu je možné zvolit rovnou střešní tašky, které obsahují i FV moduly a přitom to na nich necvičené oko vůbec nepozná. Takové řešení je sice dražší, ale mnohem estetičtější.

Na veletrhu byly k vidění samozřejmě i doprovodné technologie jako nosné konstrukce, střídače a baterie, a to včetně kompletních řešení pro domácnost. 

Přehled o současných trendech a technologiích mohli na InterSolaru získat také velcí investoři. Pohyblivé konstrukce, agrivoltaika nebo plovoucí fotovoltaika; všechna tato řešení rozšiřují možnosti, jak čistou FV technologii využít. 


Další videa týkající se nejen fotovoltaiky najdete na www.electrodad.cz.