Solární konference proběhne již tento čtvrtek – je na co se těšit!

24.5.2022, 10:00

Šestý ročník konference Solární energie a akumulace v ČR proběhne po dvou covidových letech konečně standardní formou. Kromě bohatého a zajímavého programu tak její účastníci jistě ocení možnost neformálního setkání s obchodními partnery, zástupci vlády, úřadů či bank a dalšími účastníky z řad byznysu a institucí.

Na konferenci osobně vystoupí několik českých ministrů a ministryň. Ještě víc než v minulých letech přijdou na řadu nové trendy, které mohou fotovoltaiku posunout zase o kus dál: ať už jde o agrivoltaiku, plovoucí elektrárny, nové moderní technologie či o způsoby modernizace starších výroben.

Program konference bude rozčleněn do pěti bloků a jednoho workshopu:

• Blok I: Budoucnost energetiky z pohledu vrcholných politiků
    • Členové české vlády a velvyslanec Stálého zastoupení ČR při EU představí postoj současné exekutivy k fotovoltaice, pozici FVE v evropském energetickém mixu pak vymezí eurokomisařka pro energetiku Kadri Simson.
  • Blok II: Šance a bariéry pro českou fotovoltaiku
    • Představitelé ministerstev a SFŽP uvedou možnosti podpory nových zdrojů a zástupci distributorů a regulačních orgánů zhodnotí, zda je energetická infrastruktura připravena na velké množství nových elektráren.
  • Blok III: Fotovoltaika a další moderní trendy jako příležitost pro český průmysl
    • Do budoucna se počítá s mnohem širším zapojením firem a průmyslu do budování vlastních solárních zdrojů. Bude to pro ně příležitost k větší energetické soběstačnosti. U panelů na střechách přitom dnes už jejich možnosti zdaleka nekončí.
  • Blok IV: Trendy v moderní energetice
    • Inovace nejen ve fotovoltaické technologii, ale také ve způsobech financování nebo dodavatelsko-odběratelských kontraktech prodebatuje šestice účastníků z byznysu i akademické sféry.
  • Blok V: legislativa
    • Jak na to, aby development elektráren nebyl brzděn administrativními překážkami a aby šlo vše z právního hlediska hladce. Jak se vyvíjí legislativní regulace v oblasti fotovoltaiky a akumulace?
  • Technický workshop: Trendy a praktické zkušenosti ve fotovoltaice
    • Správa a provoz FVE, projektová příprava a povolovací proces, nové trendy v materiálech, panelech a střídačích – podíváme se na fotovoltaiku zkrátka i z praktického hlediska.

Kompletní program s jednotlivými prezentacemi a řečníky najdete na webu www.solarnikonference.cz.