Konference Solární energie a akumulace v ČR 2022

21.4.2022, 13:50

Ekonomika a energetika v současnosti zažívají období nejistoty a překotných změn. Rostoucí ceny energií a snaha oprostit se od závislosti na dodávkách ropy a zemního plynu z Ruska nahrávají fotovoltaice; výroba elektřiny ze slunce se může v budoucnu stát jedním z pilířů naší energetické nezávislosti, stability a klimatické zodpovědnosti.

Aktuální dění v solární energetice, scénáře dalšího vývoje na energetických trzích, aktuální možnosti podpory výstavby nových malých i velkých zdrojů nebo technologické novinky – to vše se objeví na konferenci Solární energie a akumulace 2022, kterou už pošesté pořádá Solární asociace. Témata budou zasazena do kontextu celoevropské klimaticko-energetické politiky díky účasti hostů ze zahraničí.

Tím nejvýznamnějším bude eurokomisařka pro energetiku Kadri Simson, která účastníky přivítá na konferenci videozdravicí. Účast přislíbila i trojice členů české vlády: ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, ministryně životního prostředí Anna Hubáčková a zástupkyně neméně důležitého resortu vědy, výzkumu a inovací, ministryně Helena Langšádlová. Hvězdné obsazení doplní zajímaví vystupující z oblasti veřejné správy, byznysu, práva nebo bankovní sféry. 

Konference proběhne 26. května v pražském O2 universu. Veškeré informace o zajímavém programu a vystupujících naleznete přímo na webu konference: www.solarnikonference.cz.

Registrovat se na konferenci se můžete přímo na tomto odkazu.

vystupující ministři na konferenci