Elektřina zdražuje. Sunfin nabízí řešení!

15.11.2021, 11:27

Cena elektřiny meziročně narostla o 95 %. Jedno z nejlepších řešení, jak ušetřit provozní náklady na energie, je vlastní solární elektrárna. Navíc s letošním updatem programu Nová zelená úsporám mohou zájemci využít výhodnějších podmínek a dosáhnout na dotaci až 200 000 Kč!

Text: SUNFIN PRAHA

Emisní povolenky EU dosáhly rekordní ceny. Evropská komise předložila soubor nových opatření, jak učinit unijní ekonomiku zelenější. Bude mezi nimi i návrh zatížit povolenkami budovy a námořní přepravu. Bude-li tento návrh uveden do praxe, zdraží bydlení i zboží, které se do Evropy dopravuje kontejnery, od potravin přes oděvy a hračky až třeba po elektroniku. V důsledku dramaticky se zdražujících povolenek či postupného zavírání německých uhelných a jaderných zdrojů rapidně stoupá cena silové elektřiny, tedy elektřiny prodávané velkoobchodně. Od její ceny se odvíjí to, kolik za elektřinu platí běžné domácnosti.

Zdražování silové elektřiny v Německu se projevuje růstem její ceny u nás, protože Česko je de facto součástí německé energetické soustavy. Češi tak nesou náklady za německou čistou energii, ačkoli sami do očištění své elektřiny zdaleka tolik neinvestují.

V posledních týdnech se ceny elektřiny doslova zbláznily. Pro konečného uživatele již cena silové elektřiny dosáhla hodnoty 3,50 Kč/kWh vč. DPH. Včetně distribučních poplatků tedy může zaplatit místo obvyklých tří až čtyř korun 5-7 Kč za kWh podle distribučního tarifu.

SUNFIN Vám proto nabízí jednoduché řešení

Prohlédněte si na webu nabídku fotovoltaických sestav pro rodinné domy, nebo přímo jednu z posledních letošních instalací FVE na klíč v Mikulči. Jedná se o instalaci o velikosti 4,8 kWp s hybridním měničem, bateriovým úložištěm 6,2 kWp a watt routerem pro využití přebytků pro ohřev teplé vody.

Za 3 měsíce od spuštění si majitel této FVE dokázal pokrýt téměř 85 % veškeré své spotřeby vlastní výrobou. Jen za první 2 měsíce ušetřil téměř 5 000 Kč ve starých cenách. V příštím roce to bude téměř dvojnásobek! No a co zákazník dělá s přebytky, které plynou do sítě? Jednoduše je prodá, nebo je může s prodejcem vyměnit za spotřebovanou elektřinu díky novým tarifům (např. tarif ČEZ soláry).

Pokud se tedy rozhodnete pro čistou ekologickou energii ze slunce, která navíc pomáhá výrazně snižovat uhlíkovou stopu, SUNFIN vám pomůžeme s výběrem fotovoltaické elektrárny „na klíč“ a najdete společně ideální řešení přímo pro vaši nemovitost. Specialisté firmy SUNFIN vám vyberou vhodnou fotovoltaickou elektrárnu podle vašich konkrétních požadavků.