Photon Energy dodala hybridní projekt obnovitelné energie na ostrov lorda Howa

15.10.2021, 11:10

Photon Energy Engineering Australia, dceřinná společnost Photon Energy NV, naprojektovala a dodala komunitě na jednom z tichomořských ostrovů hybridní systém sestávající z fotovoltaické elektrárny s kapacitou 1,3 MWp a bateriového úložiště energie Tesla Powerpack.

Ostrov lorda Howa, zapsaný na seznamu Světového dědictví UNESCO, se nachází v Tasmánském moři 700 km severovýchodně od Sydney. Pozemní fotovoltaický systém s bateriovým úložištěm energie Powerpack byl speciálně navržen pro malé a odlehlé lokality, jako je tento ostrov. Je integrován do místní mikrosítě s dieselovými generátory, které dosud představovaly hlavní zdroj energie pro obyvatele ostrova.

Systém dodává čistou elektřinu ostrovní komunitě již více než šest měsíců. Během srpna se často jednalo až o pět po sobě jdoucích dnů a nocí bez potřeby využití naftových generátorů. Což je dalším důkazem spolehlivosti solárních fotovoltaických a bateriových technologií, a to i v méně slunečných zimních (pro Austrálii) měsících. Informace o produkci systému v reálném čase jsou dostupné online na adrese: http://photonscada.com/data/perspective/client/LHI.

Systém se skládá z 3 240 fotovoltaických modulů s celkovou kapacitou 1,328 MW, bateriového uložiště Tesla s kapacitou 3,712 MWh a integrovaného řídicího systému SCADA. Výstavba byla zahájena v únoru 2020 a dokončena po 14 měsících.

Z celkových nákladů na projekt ve výši 11,1 milionu AUD poskytla federální vláda prostřednictvím organizace ARENA částku 4,5 milionu AUD. Administrativa ostrova Lord Howe Island Board získala vládní půjčku od státu Nový Jižní Wales (NSW) ve výši 5,9 milionů AUD a zbývající náklady pokryla z vlastních zdrojů.

Bližší informace o projektu naleznete zde: https://www.photonenergy.com/en/photon-energy/case-studies/hybrid-solar-system-for-a-unesco-world-heritage-site.html.

Zdroj: tisková zpráva Photon Energy Group
Foto: Lord Howe Island Board, kredit: Jack C Shick