Modernizační fond startuje: dvě nové výzvy cílí na fotovoltaiku

1.6.2021, 19:30

Státní fond životního prostředí včera zveřejnil detaily dvou nových výzev programu RES+ Modernizačního fondu. Podpoří výstavbu nových solárních elektráren.

V první výzvě bude 1 miliarda korun určena na investiční podporu nových fotovoltaických elektráren do výkonu 1 MWp. Bude moci jít o samostatné i sdružené projekty či projekty virtuálních elektráren. Bližší informace k této výzvě na https://www.sfzp.cz/dotace-a-pujcky/modernizacni-fond/vyzvy/detail-vyzvy/?id=9.

Druhá výzva je zaměřena na větší solární elektrárny s instalovaným výkonem převyšujícím 1 MWp. Vyšší investiční náklady na takové projekty odráží i vyšší alokace výzvy: rozděleno bude 3,5 miliardy korun. Výzva neklade zásadnější podmínky na umístění elektráren (s výjimkou bonitních půd), jde tedy po dlouhých deseti letech o první možnost získat podporu i na volně stojící fotovoltaické elektrárny. Odkaz na podmínky výzvy včetně výpočtu maximální dotace: https://www.sfzp.cz/dotace-a-pujcky/modernizacni-fond/vyzvy/detail-vyzvy/?id=10.

Příjem žádostí bude zahájen 12. července 2021 od 12:00 hod a bude probíhat do podzimu.

Pro naše členy jsme připravili prezentaci shrnující jaké projekty na podporu dosáhnou, jaké podmínky musí splňovat a jak se na podání žádosti připravit. Prezentaci je možno stáhnout zde (odkaz funguje až po přihlášení do členské sekce webu).