Šetrná energetika a přeměna odpadů na zdroje – nepropásněte konferenci na „žhavá“ témata!

29.4.2015, 12:03

CZEPHO spolupořádá 19. května společně s Unií zaměstnavatelských svazů ČR (UZS) konferenci na téma Šetrná energetika a přeměna odpadů na zdroje. Za účasti předních představitelů státní správy a zástupců významných segmentů české energetiky a průmyslu budeme diskutovat o stabilizaci sektoru obnovitelných zdrojů, retroaktivních zásazích včetně kontrol překompenzace, energetické koncepci, světových trendech v energetice, recyklaci solárních panelů, fungování kolektivních systémů a mnohém dalším.

Konference, která  proběhne 19.5.2015 v Aquapalace Hotel Průhonice, se pod záštitou předsedy vlády Bohuslava Sobotky, Ministerstva životního prostředí, Ministerstva průmyslu a obchodu a Hospodářské komory.

Zástupci CZEPHO zde budou hovořit zejména o stabilizaci sektoru obnovitelných zdrojů v České republice, chystaných retroaktivních zásazích (kontroly překompenzace po 10ti letech) a trendech rozvoje solární energetiky v ČR, EU i světě. Společně se zástupci MPO a ČEZ budeme debatovat o nové legislativě v oblasti energetiky a vhodném budoucím nastavení podpory obnovitelných zdrojů.

Diskutujte s ministry

Na úvod účastníky konference přivítá prezident Unie zaměstnavatelských svazů Jiří Horecký, ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, president Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák a předseda Konfederace odborových svazů Josef Středula.

Odborný program konference bude dále rozdělen na dva bloky: První je věnován šetrné energetice, chytrým sítím, obnovitelným zdrojům a decentralizované energetice. Mezi přednášejícími vystoupí Pavel Šolc, náměstek ministra průmyslu a obchodu, Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Veronika Knoblochová, ředitelka CZEPHO spolu s Martinem Sedlákem, ředitelem ALIES a dále Martin Cmíral, ředitel Business Development místopředseda představenstva ČEZ

Druhý blok konference se zaměří na problematiku odpadů jako zdrojů surovin a energie. V jeho rámci bude klíčovým tématem zejména připravovaná nová odpadová legislativa, fungování kolektivních systémů a energetické využití odpadů. Svou prezentaci v tomto bloku přednese náměstkyně ministra životního prostředí Berenika Peštová, předseda Skupiny pro životní prostředí Sdružení místních samospráv a starosta obce Němčovice Karel Ferschmann, Petr Šulc, ředitel SPDS a Petr Havelka, ředitel ČAOH.

Na konferenci se můžete přihlásit ZDE. Přihlášky se přijímají jen do naplnění kapacity!

Aktualizovaný program konference je k dispozici ZDE.