Aktuální přehled dotací na fotovoltaiku a akumulaci

6.11.2020, 10:14

Zmapovali jsme pro vás všechny dotační programy v oblasti instalace fotovoltaiky a akumulace, které za posledních několik měsíců dostály velkých změn.

Na konci listopadu odstartuje VI. výzva programu Úspory energie umožňující získat dotaci mj. i na pořízení fotovoltaického či bateriového systému. Tato výzva proběhne ještě pod Operačním programem Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), od příštího roku již ale budou podobné výzvy součástí Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK).

Dotace na solární systémy mohou získat i samosprávy či příspěvkové organizace při snižování energetické náročnosti veřejných budov (Operační program Životní prostředí). Kromě všeobecně známé možnosti dotací pro domácnosti mohou podporu z Nové zelené úsporám čerpat i celé bytové domy.

Základní přehled dotačních titulů vždy najdete vždy zde: www.solarniasociace.cz/cs/pro-verejnost/dotacni-programy na tomto odkazu. V členské sekci webu pak členové Solární asociace naleznou detailní strukturovaný popis jednotlivých programů.