Semináře a konference se přesunují do online prostředí

19.6.2020, 09:48

Dnešní technologie umožňují uspořádat množství eventů i bez fyzické účasti publika. Přinášíme odkazy na zajímavé záznamy.

Po diskuzi se zástupci EU na téma vládních zásahů do podpory fotovoltaiky v ČR proběhla podobná debata i na půdě ČTK. Hlavním tématem webináře pořádaného Aliancí pro energetickou soběstačnost byla vládou schválená novela zákona o podporovaných zdrojích, která otevírá prostor novým projektům obnovitelných zdrojů prostřednictvím aukcí, zatím ovšem s vyloučením solární energetiky. Debaty se zúčastnil programový ředitel Svazu moderní energetiky Martin Sedlák, předseda představenstva Solární asociace Jan Krčmář, generální ředitel společnosti Amper Jan Palaščák a další. Pokud jste webinář nestihli on-line, můžete si jej spustit ze záznamu na tomto odkazu.

Konference Energy Trading Central & South Eastern Europe (ETCSEE) se měla letos v červnu konat v Praze, ale stejně jako mnoho jiných akcí byla odsunuta na listopad. Organizátoři nyní připravili sérii on-line rozhovorů s vystupujícími. Jedním z nich je i Jan Fousek, předseda dozorčí rady Solární asociace, který mezinárodnímu obecenstvu zprostředkoval informace o aktuální situaci s přiškrcením podpory fotovoltaických projektů v Česku, výstavbě nových elektráren bez podpory nebo nemožnosti uzavírat PPA kontrakty. Dvanáctiminutový rozhovor si spusťte na youtube.