Webinář Solární asociace a SolarPower Europe: Plán evropské ekologické obnovy

5.6.2020, 08:32

Zveme vás k účasti na pondělním online semináři, který se bude věnovat rozporům mezi evropskou strategií zelené obnovy a plány české vlády na snížení podpory solární energetice. Webinář s mezinárodní účastí pořádají Solární asociace a SolarPower Europe

Čas konání: pondělí 8. června 11:30 – 12:30

Registrace na webinář

Obnovitelné zdroje energie hrají klíčovou roli v nedávno zveřejněném plánu ekologické obnovy Evropské unie. Klíčovou strategií tohoto stimulačního plánu je zrychlení projektů OZE.

České republika má naproti tomu v úmyslu omezit podporu solárnímu odvětví. To ohrozí provozuschopnost těchto projektů a může to vyústit v krach mnoha firem, které v minulosti investovaly do solární energetiky. Navíc kroky české vlády ohrožují i klimaticko-energetické cíle pro rok 2030 a jsou v přímém protikladu s plány EU na pomoc solárnímu průmyslu.

Webinář poskytne informace o plánu obnovy a o tom, jak se tento plán zaměřuje na podporu solárního sektoru, na navrhovaná opatření české vlády a možné cesty, jak může ČR dosáhnout cílů svého národního energeticko-klimatického plánu.

Řečníci:

Marek Jahůdka, referent pro řízení případů DG COMP, státní podpora – Evropská komise

Jan Krčmář, předseda představenstva – Solární asociace

Michaela Holl, politická analytička GŘ ENER, obnovitelná energie – Evropská komise

Registrace na webinář