Slovo na úvod

19.3.2015, 12:15

Vážení členové a přátelé fotovoltaiky,

s potěšení si Vám dovolujeme nabídnout další číslo našeho newsletteru s aktuálními informacemi ze solárního sektoru v ČR i ve světě.

Ještě větší potěšení mi působí skutečnost, že tentokrát jde o zprávy pozitivní. A to, jak všichni dobře víme, není zdaleka pravidlem. Na lepší časy pro energii ze slunce se blýská nejen v Británii, kde se soudy postavily jednoznačně proti retroaktivním škrtům, ale snad i u nás.

Do finále pomalu spěje legislativní maraton schvalování novely energetického zákona. Ačkoliv ještě není zdaleka vyhráno a i k současné podobě jejího návrhu je možné mít řady výhrad, zdá se, že se nám společným úsilím podařilo zabránit přijetí dalších retroaktivních zásahů a naopak prosadit některé úpravy, které by mohly opět pomoci nastartovat zájem o sluneční energetiku. Velmi kladně lze také hodnotit snahy Ministerstva životního prostředí otevřít nové dotační programy pro malou střešní fotovoltaiku.

Přejme si společně, aby dnešní částečné zatmění slunce bylo na dlouho dobu jediným stínem nad našimi slunečnými elektrárnami.

Těším se s Vámi opět na viděnou na některé z našich zajímavých akcí!

Ing. Veronika Knoblochová, výkonná ředitelka CZEPHO