Solární asociace na mezinárodních akcích

29.5.2019, 22:30

Naše asociace je činná nejen v tuzemsku, ale reprezentuje český solární byznys i v zahraničí. Jan Fousek se zúčastnil dvou důležitých evropských setkání.

Veletrh Intersolar a Global Solar Associations Workshop v Mnichově

Ve dnech 15. – 17. 5. se v Mnichově uskutečnil veletrh Intersolar, jedna z nejvýznamnějších evropských událostí zaměřených na fotovoltaiku, akumulaci energie a elektromobilitu. Předseda dozorčí rady Jan Fousek vystoupil již podruhé na workshopu pořádaném evropskou solární asociací SolarPower Europe. Tématem jeho přednášky byla aktuální situace na českém fotovoltaickém trhu, po níž následovala plodná diskuze s lídry dalších padesáti národních asociací z celého světa. Kromě téměř všech evropských zemí vystoupili na setkání i šéfové asociací ze zemí Asie (Indie, Čína, Pákistán), Jižní a Střední Ameriky (Brazílie, Argentina, Mexiko) či Afriky.

Bruselský workshop na téma akumulace energie v tzv. zimním energetickém balíčku

Evropská asociace pro akumulaci energie EASE uspořádala 21. – 22. 5. workshop, jehož tématem byla akumulace energie v tzv. zimním energetickém balíčku EU. I zde vystoupil Jan Fousek, který kromě Solární asociace reprezentoval i Asociaci pro akumulaci energie a baterie AKU-BAT CZ, kde je výkonným ředitelem. Poreferoval o nepříznivé situaci v oblasti ukládání energie na českém trhu. Mezi 120 účastníky workshopu bylo i osm zástupců DG Energy Evropské komise, zástupci MPO a další významné osobnosti české i evropské energetiky. Snad se tedy informace dostaly k těm správným uším...