Termografické kontroly fotovoltaických systémů za pomoci bezpilotních prostředků

27.9.2018, 13:00

Drony umožňují rychlou lokalizaci závady na úrovni panelů i jednotlivých článků, stejně jako detekci možných problémů elektrického připojení.

Kontroly je možno provádět za běžných provozních podmínek a nevyžadují odpojení systému. Ruční termokamerou není vždy snadné docílit vhodného úhlu pro měření, ale s termokamerou na dronu lze tohoto dosahnout ideálně. Výhodou je možnost obsáhnout větší plochu najednou v krátkém době. Kontroly termokamerou – počínaje kontrolou kvality při instalaci a konče pravidelnými prohlídkami - představují úplný a jednoduchý systém, který napomáhá udržet vysokou účinnost solárních panelů a prodlouží jejich životnosti.

ALEEGO s.r.o. je společnost poskytující služby v oblasti dronů, která nabízí řešení umožňující majitelům a manažerům solárních zařízení snížit náklady na kontrolu a udržet vysokou efektivitu, aniž by museli investovat do dronů, kamer, software, pilotů nebo analýzy dat.

V případě zájmu kontaktujte p. Maxima Brivoise, tel. +420 604 221 214, email m.brivois@aleego.com