Konference Solární energie a akumulace: Zimní energetický balíček klíčem k dalšímu rozvoji obnovitelných zdrojů

18.5.2018, 13:21

Ve čtvrtek 10. května se v Praze odehrála nejvýznamnější česká konference věnovaná solární energetice. Uspořádala ji Solární asociace.

Ačkoliv se zdá, že český sektor obnovitelných zdrojů stagnuje, je jasné že podíl fotovoltaiky na výrobě energie se bude neustále zvyšovat - na tom se shodli všichni přednášející, domácí i zahraniční. Napomoci tomu mají i nové unijní závazky, jejichž detaily se nyní na evropské půdě dojednávají. Jaká bude jejich konečná podoba, to napoví nejbližší měsíce.

Účastníky zajímala i aktuální situace ohledně kontrol překompenzace a přípravy české energetické legislativy. Nechyběly ovšem ani příspěvky ryze praktické, týkající se například monitoringu elektráren, digitalizace sítě či zkušeností s akumulací v západní Evropě. Slovo dostali i renomovaní právníci zabývající se energetikou.

Závěry konference jsme shrnuli v tiskové zprávě; fotogalerii z akce si prohlédněte zde.