Rady a tipy pro provozovatele FVE

7.11.2017, 10:00

Dobrá rada je občas k nezaplacení - zvláště když provozujete solární elektrárnu. Proto přinášíme informace ke dvěma problematickým otázkám, které musejí provozovatelé aktuálně řešit.

1. Technologická vlastní spotřeba

Závažnému tématu určení technologické vlastní spotřeby se věnujeme dlouhodobě. Nesprávné vyhodnocení technologické vlastní spotřeby totiž může mít teoreticky za následek až ztrátu podpory výroby. Jeden z partnerů Solární asociace, Sunfin Praha, vypracoval obsáhlou technickou studii, která provozovatelům může pomoci orientovat se v problematice. Dokument je dostupný po přihlášení v členské sekci našich stránek (složka "studie").

2. Jak si poradit s poruchou střídače?

Ve spolupráci s odborníky z praxe vám budeme v našich newsletterech (přihlásit se k jejich odběru můžete zde) přinášet novou rubriku, která se bude zabývat tipy, radami a postupy, které vám mohou zjednodušit údržbu a provoz vašeho fotovoltaického zařízení. První část zpracovaná experty z Photon Energy se týká problému s nedostatkem původní technologie na trhu; konkrétně jde o jednofázové střídače. Jak řešit jejich poruchu? Je možné prodloužit záruku těchto komponent? Jaké jsou možnosti jejich náhrady a jsou s tím spojeny nějaké administrativní povinnosti? To vše se dovíte v tomto dokumentu.