konference Solární energie a akumulace v ČR 2023

30.5.2023, 09:00 - 30. 5. 2023, 17:00

7. ročník největší události roku zasvěcené solární energetice a akumulaci 30. května 2023 v O2 Univerzum Praha.

Solární energetika v Česku zažívá nový boom. Bezemisní elektřina ze slunce je pro desetitisíce domácností a firem receptem na zdražování energií, pro velké investory zajímavou příležitostí a pro český stát důležitým nástrojem ke snížení surovinové závislosti na Rusku. Zároveň však s sebou přináší spoustu výzev a překážek.

Sedmý ročník největší české konference zaměřené na fotovoltaiku a akumulaci bude tuto výraznou obměnu energetického trhu reflektovat. Probereme dlouho očekávané legislativní novinky usnadňující budování nových elektráren a umožňující vznik energetických komunit, sdílení elektřiny a rozšiřování fotovoltaiky na střechy bytových domů. Podíváme se na to, jaký vliv má současná situace v energetice na nové projekty a na budoucí PPA smlouvy. Představíme nové trendy v akumulaci a agrivoltaice, a chybět nebude ani ryze technická část věnovaná kvalitě instalací, připojování do sítě, protipožární ochraně a měření po fázích.

To vše za účasti zajímavých speakerů – zástupců ministerstev, Energetického regulačního úřadu, ČEPS, výrobců, obchodníků s elektřinou a mnoha dalších.

Více informací na www.solarnikonference.cz