9.5.2017, 14:17

Vítěz Obnovitelného desetiletí v kategorii Obnovitelný start up a inovativní řešení v energetice.

   Každý, kdo se rozhodne odpočinout si na procházce na solární lavičce CapaSitty, může využít internetové připojení nebo si nabít telefon přes USB i bezdrátově. Díky integrované baterii lavička uchovává energii i tehdy, když slunce nesvítí. Lavička je konstruována s důrazem na odolnost vůči nepřízni počasí i vandalismu. CapaSitty ukazuje možnost inovativních řešení, které mohou sloužit ve veřejném prostoru.

   CapaSitty je solární lavička vyvinutá společností Full Capacity, která slouží k odpočinku, poskytuje internetové připojení a nabíjí přístroje pomocí USB kabelů a bezdrátově díky indukčnímu nabíjení. Lavička je konstruována jako ostrovní zdroj energie nezávislý na tom, kde jsou nataženy sítě. Díky integrované baterii ji můžeme využít i tehdy, když slunce zrovna nesvítí. Lavička je navržena ve spolupráci s předními odborníky v České republice s maximálním důrazem na funkčnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům i vandalismu.

Vybavení lavičky:

1) solární panely o celkovém nominálním výkonu 150 W, baterie 110 Ah.

2) indukční cívka pro bezdrátové nabíjení (standard Qi) a 2 USB porty pro chytré telefony, tablety, MP3, čtečky, powerbanky či fotoaparáty o GSM LTE modem / wi-fi access point

3) Kanárek - automatický systém monitoringu kvality ovzduší, www.kanarci.cz

4) Měřící zařízení umožňující sledovat množství vyrobené a spotřebované energie

Více zde: http://obnovitelnedesetileti.cz/sites/default/files/webform/Capasitty%20new.pdf